Jasper & Ronnie

Duur pakket

Gastles Jasper & Ronnie - 50 Minuten

Doelgroep

15+
Ons lesprogramma is beschikbaar voor zowel het VO, PO, MBO- en het hbo-onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen. Het begeleidingsteam van de campagne is ertoe opgeleid om leerlingen van de verschillende niveaus te begeleiden en ondersteunen.

Inhoud Q&A en verhaal gastspreker Jasper & Ronnie

Jasper en Ronnie werden in april 2017 door 4 jongeren aangevallen, omdat ze samen hand in hand liepen.

Ze worden hierna mishandeld, waarbij Ronnie geslagen wordt met een betonschaar. “Ons herstel heeft veel tijd en energie gekost, zowel fysiek als mentaal. Wat ons is overkomen is heel ingrijpend, de gevolgen strekken veel verder dan wat ons lichamelijk is aangedaan”, aldus Jasper en Ronnie.

Ronnie raakte zwaargewond door het zinloos geweld. Ze kwamen terecht in een lang en slepend rechtsproces, wat 2 jaar heeft geduurd. Naast de fysieke en vooral mentale gevolgen van de mishandeling, waar we nog dagelijks mee te maken hebben.”

Jasper en Ronnie vertellen tijdens hun gastles over wat ze is overkomen, welke directe fysieke gevolgen dit had en hoe ze nog dagelijks te maken hebben met de mentale gevolgen. Ze willen zoveel mogelijk scholieren bewust maken van de enorme impact van zinloos geweld, zowel op hen als hun omgeving.

“Deze campagne biedt ons een kans om scholieren heel goed duidelijk te maken welke impact zinloos geweld heeft. De combinatie met interactieve nazorgles zorgt er wat ons betreft voor dat het verhaal echt binnenkomt. We zien dat scholieren geraakt zijn, waardoor ze zich beter bewust worden van de impact en gevolgen, zowel op de korte als de lange termijn.”

Gratis offerte

Klik hier om zelf eenvoudig de prijs voor in de bioscoop te berekenen.

Contact voor offerte

Boekingen & Informatie – Theater in School

T +023-5316222

E info@zinvol-gesprek.nl 

Bekijk alle sprekers

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chat met ons voor al je vragen!