Ervaar het zelf dag – 2022

Leerlingen onderdompelen in de veelzijdige wereld van maatschappelijke thema’s? Ervaar gratis onze campagne! Dit kan fysiek of via Teams!

Over de ervaar het zelf dag

Leerlingen onderdompelen in de veelzijdige wereld van maatschappelijke thema’s doormiddel van film? Zinvol gesprek biedt op educatie een breed aanbod voor scholen. Ons doel is om maatschappelijke thema’s op een interactieve en ludieke manier bespreekbaar te maken. Hoe weet je of onze campagne iets is voor bij jullie op school? Dan is er maar één manier om daar zelf achter te komen! En dat is door onze campagne gratis zelf ervaren. Zinvol Gesprek biedt de mogelijkheid voor docenten, leraren, gemeentes of cultuur boekers om onze campagne gratis op 14 november 2022 in Doorn te ervaren! Wil je liever digitaal bij de Ervaar het zelf dag aanwezig zijn? Dat kan! Klik bij de registratie voor een online ticket!

Programma

 • 09:15 – Ontvangst gasten met koffie & thee
 • 09:30 – Introductie organisatie Zinvol Gesprek
 • 09:40 – Uitleg over de interactieve lessen, pakketten en mogelijkheden
 • 09:50 – Ex gedetineerde Glenn vertelt zijn levensverhaal
 • 10:30 – Q&A Glenn
 • 10:45 – Presentatie samenwerking gemeentes & Ervaring scholen
 • 10:55 – Uitloop en mogelijkheid tot individuele vragen
 • 12:00 – Einde event

Tickets

De tickets voor het event zijn gratis. Klik hier om je tickets te registeren. Door op de registratie via de Eventbrite button te klikken kan je jezelf of je collega’s aanmelden voor de ervaar het zelf dag. Je kan maximaal 5 tickets per persoon aanvragen. Mocht je meer tickets willen reserveren kan je mailen naar:  info@zinvol-gesprek.nl

Wil je liever digitaal bij de Ervaar het zelf dag aanwezig zijn? Dat kan! Bij het registeren van de tickets kan je kiezen voor een digitale registratie. Deze link zal je één dag voor het event ontvangen.

Over gastspreker Glenn

Toen Glenn twintig jaar was stak hij een vijfentachtigjarige man neer in zijn eigen huis. Hij beroofde hem en ging er vandoor. Glenn belande met tbs-dwangverpleging voor vijf jaar in de gevangenis. Het veranderde zijn leven voorgoed… Glenn stelt de scholieren vragen, zodat zij zich bewust verplaatsen in het slachtoffer, de dader en de andere betrokkenen. In de loop van het verhaal geeft hij wat meer informatie over de aanleiding/gevolgen, uiteindelijk vertelt Glenn ook wie hij is: ‘Dat maakt heel wat los bij de scholieren.

 

Over Zinvol Gesprek

Wij maken met onze campagne doormiddel van verschillende ervaringsdeskundige, een educatieve speelfilm en een interactief lesprogramma maatschappelijke thema’s onder jongeren bespreekbaar. We openen een Zinvol Gesprek! Waar geen antwoord goed of fout is. Maar hoe weet je of onze campagne iets is voor bij jullie op school? Dan is maar één manier om daar zelf achter te komen! En dat is door onze campagne gratis zelf ervaren.

We groeien op met beelden, het is tegenwoordig haast dé manier waarop wij met elkaar communiceren. Zo creëren we een beeld van ons zelf en de wereld om ons heen. Maar wat zie je nou écht als je naar een film, videoclips, instastories en series kijkt?

Rondom verschillende thema’s biedt Zinvol gesprek films met aansluitend lesmateriaal. Het gaat onder andere om;

 • Politiek
 • Identiteit/ Diversiteit
 • Social media
 • Maatschappij

Zinvol Gesprek komt in Januari 2023 met een nieuwe lesmodule 

Zinvol Gesprek ontwikkeld momenteel in samenwerking met EDG media een geheel nieuw lesprogramma wat aansluit op onze campagne. Het nieuwe lesprogramma zal in Januari 2023 verschijnen en bestaat uit een nazorg les, interactieve debatsles en een quiz. De verschillende lessen sluiten aan op de verschillende maatschappelijke thema’s uit ons aanbod.

Ook een Zinvol Gesprek ook op jouw school? Ga voor meer informatie naar: https://www.zinvol-gesprek.nl
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chat met ons voor al je vragen!